Oscarsgala? Snarare modegala!

Alla som har sett Oscarsgalan någon gång vet att det är en tillställning som är lyxig ut i fingerspetsarna. Galan handlar egentligen lika mycket om prisutdelningar och tal som den handlar om själva inmarschen på röda mattan. Det är nämligen där som alla skådespelare går sin väg in i lokalerna och stannar för att prata med media. Det som alltid kommer att vara en fråga, framför allt för de kvinnliga skådespelarna, är vem det är som de bär, alltså vilken designer det är som har designat deras klänning. Det är ett enormt fokus på detta under inledningen av galan, där länder från hela världen sitter och bedömer skådespelarnas klänningar och vem det är som ser bäst ut.

Jag brukar titta på Oscarsgalan tillsammans med några vänner, och vi är alla lika intresserade av mode som vi är av film, så det här är verkligen galan som vi älskar. Därför har vi gjort ett litet system av galan, där vi först och främst sitter och betygsätter de olika klänningarna, och sedan har kvalificerade gissningar på vem det är som kommer att ta hem Oscars-statyetten i olika kategorier.

Mode är med andra ord en väldigt viktig aspekt av hela Oscarsgalan och definitivt inte något som vi ogillar. Jag personligen tycker att det är alldeles fantastiskt att se alla dessa olika klänningar på röda mattan och se hur olika designers verkligen tänker utanför boxen när de designar. Det är ögongodis för mig och det får mig själv att börja fundera i kläddesignsbanorna, även om jag troligtvis aldrig någonsin kommer att bli lika bra som de är.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *