Oscarsnomineringarna för 2015 är klara!

Det är lätt att känna igen och samtidigt lätt att ana vilka det är som kommer att bli nominerade till en Oscar. Det räcker med att titta på Golden Globes, för där kommer definitivt flera av de nominerade vara några av de som hade chansen att få, eller till och med fick, en utmärkelse. Gloden Globes är en tydlig indikator på vad det är som kommer att komma upp, och det är också väldigt troligt att de som vinner på den galan kommer vara de som också vinner en Oscar. Det har hänt ett antal gånger, vilket gör det lätt att förutspå utgången, men det är ändå aldrig säkert.

Oscarsgalan är den finaste galan som finns inom filmvärlden, och det är inte som under Golden Globes där vinnarna ofta reser sig upp från sina matbord, tar med sig sin drink upp på scen och tackar för priset i en enkel kostym eller klänning. På Oscarsgalan är man extra fin, smoking och festklänningar och samtidigt sitter man i rader, precis som under en biofilm.

Det verkar som att det i år mestadels står mellan två olika filmer, antingen The Grand Budapest eller Birdman. Jag har inte sett någon av filmerna än, vilket får mig att utsökt komma in på ett annat ämne, nämligen värdet man själv kan hämta från att titta på Oscarsgalan. Det är nämligen så att du får ju i princip ett smörgåsbord av de filmer som branschen själva tycker är de bästa under året. Att välja nästa film du ska se är med andra ord inte så svårt längre, och att hålla sig uppdaterad med det som är populärt känns alltid bra. Här har ni årets smörgås.. nej, jag menar nominerade!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *