Serietidningshjältar på bioduken

Det har väl knappast undgått någon att det är väldigt populärt med serietidningskaraktärer på bio. Det har till och med gått så långt, och satsats så mycket, att skådespelarna till och med har belönats med Oscar på grund av sina roller. Heath Ledger fick ju, som bekant, Oscar för bästa manliga biroll när han gjorde Jokern i Batman.

Det är intressant att se hur väl de här karaktärerna porträtteras i filmerna. Många gånger är de numera väldigt trogna bakgrundshistorien, och det går numer att se väldigt välproducerade filmer om Captain America, Iron Man, The Avengers, X-men, Spiderman, Batman och Superman. Det är med andra ord många som har hamnat på bioduken från att ha börjat i serietidningarna. Och det uppskattas av en bred massa, vilket ett fortsatt fokus på utveckling av dessa filmer visar prov på. Det är inte värt att satsa mycket på en film om man inte samtidigt räknar med att få betalt tillbaka.

Det som gör serietidningshjältarna så tacksamma att göra film av är att det redan finns en väldigt utvecklad och intressant historia bakom. Många gånger känner vi redan karaktärerna, men varje skådespelare gör det möjligt att hitta en ytterligare sida av sina favorithjältar. Det här är något som jag tror kommer fortsätta i en lång tid framöver och det är verkligen värt att betala summan som en biobiljett kostar för att se filmerna i all sin prakt. Serietidningshjältarna är här för att stanna på vita duken och det betyder att en ny generation ungdomar kommer att få lära känna dem via film och sedan utforska dem närmare i serietidningarnas värld.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *